Elke vleessoort kent zijn eigen kern temperatuur, waarbij het vlees perfect gaar is. Om die reden is het belangrijk maar vooral erg handig om deze thermometer te gebruiken. U prikt de thermometer in het te bereiden stuk vlees en ziet dan meteen hoe hoog d Lees meer
Elke vleessoort kent zijn eigen kern temperatuur, waarbij het vlees perfect gaar is. Om die reden is het belangrijk maar vooral erg handig om deze thermometer te gebruiken. U prikt de thermometer in het te bereiden stuk vlees en ziet dan meteen hoe hoog de temperatuur in het hart van het vleesstuk is. Na de meting haalt u de thermometer er weer uit.
Het koken met de Cobb wordt beïnvloed door de weersomstandigheden en de kwaliteit van de briketten. Dat valt niet te beïnvloeden en om die reden is de kerntemperatuur een prima graadmeter.
De belangrijkste kenmerken:
- snel de kerntemperatuur van het vlees bepalen
- diverse kerntemperaturen staan op de meter
- makkelijk in het midden van het vleesstuk te prikken
- na gebruik goed reinigen